een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Woonproject 2005
Peetermans-Bosmans

Opdracht: Keukeninrichting.

Idee was om de verloren plaats aan de glasdals meer te integreren in de keuken.

Door de scheidingsmuur tussen keuken en eetkamer te verwijderen en 1 doorgang te voorzien kon er hier een langwerpig werkvlak en scheidingswand worden gecreëerd. Tegenover deze wand werd één hoge ondiepe kastenwand met schuifdeuren aangebracht. Dichtbij de ontbijttafel is er een klein werkvlak voorzien voor koffiezet en toaster.

Aan de hoge kastenwand tegenover de glasdals werd een diepere berging voorzien met een bijkomende doorgang die toegang geeft met de trap- en inkomhal.

De deuren naar berging en kelder zijn vlak ingewerkt en meegeschilderd met de wand