een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Woonproject 2000
Verachtert

Opdracht: Verbouwen van een bestaand appartement, ruimte's opentrekken, aanpassen van badkamer - keukenconcept en materiaalgebruik.

Idee (zie plan voor - na en schetsontwerpen)

Halfopen keuken met directe toegang tot berg-wasplaats en terras. Doorkijk glaswand aan inkomgeheel-gang, een grote spiegel en een doorlopende plankenvloer geven appartement extra dimensie.

Door het verplaatsen van enkele binnendeuren creëerden we één lange onzichtbare deurenwand, geschilderd in éénzelfde kleur. Verplaatsen van wc geeft extra ruimte voor grote douche in badkamer.

Kolomkasten met verschillende diepte's in slaapvertrek met als doel de schuine wand weg te werken en een duidelijke rustige vorm te creëren. Uitgezonderd de zitmeubelen werden alle grote meubelstukken herbruikt.