een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Woonproject 2005
Debosscher - Van Keer

Opdracht: Ontwerp van een tv-boekenkast en omkleding bestaande radiatoren.

Bedoeling is een hedendaagse klassieke boekenkast te ontwerpen met berging voor de grote flat screen. Tevens is de haardopening aangepast tot op de grond en afgewerkt met een massief houten eiken boord. De haardmantel werd aangepast met gyproc in aansluiting met de eiken kasten. Voor het wegbergen van de tv werd er geopteerd voor een draai-schuifdeursysteem waardoor de deuren niet in de weg staan bij gebruik van de tv. Eveneens werd er plaats voorzien voor een hi-fi keten en berging cd's-dvd's. Omwille van de hoogte werd de kast uitgevoerd met een trapladder. Het greenen plafonds werd effen geschilderd met uitzondering van de massieve draagbalken.