een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Winkelproject 2008
Optiek Laureyssens

Opdracht: Inrichten van een Optiekzaak.

De opdracht bestond erin een bestaande beenhouwerij om te vormen tot een hedendaagse optiek waarin eenvoud en gebruiks/klantvriendelijkheid centraal stonden. Na ontmanteling bleef er een grote vrije ruimte beschikbaar met enkele betonnen steunpalen en een trap naar de kelderverdieping die dienst doet als opslag en bureelruimte. De gevelopeningen werden zonder constructieve werken deels aangepast, voor de zonwering kozen we een vaste alu-zonneluifel. Binnenin werd er geopteerd voor een groot atelier aan de achterzijde met zicht op de winkel en etalage. De winkel zelf bestaat uit een rechtlijnige - evenwijdige opstelling met 2 ruime verkoopsruimte's met een duidelijke circulatie. De ogentest-contactlensruimte werd afgescheiden door een hoger berg-verkoopsmeubel .