een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Woonproject 2006-07
Van Elsacker-Breugelmans

Opdracht: Verbouwen van een half open bebouwing

Deze erg pittoreske kleine woning werd voor de verbouwing bewoond door de ouders van één van de opdrachtgevers. Intern werden enkele ruimtes van plaats verwisseld en/of met elkaar verbonden. De ingesloten keuken werd geruild met de badkamer zodat de keuken in direct contact stond met de tuin-eetkamer en wasplaats. De ingesloten badkamer kreeg daglicht via een bestaande dakkoepel. De voordeur met bijhorende smalle gang werd verplaatst naar een kleine uitbouw in de zijgevel, hierdoor kreeg de zitruimte extra ruimte en licht. De steile trap werd vernieuwd en komt rechtstreeks in de leefruimte uit. De bovenverdieping kreeg een kleine wasplaats en één grote slaapkamer.