een lijn
een volume
niet zomaar
wel daar
waar het moet
en waar het
precies altijd al
is geweest
Woonproject 2006
Herenhuis/rijwoning te Berchem

Opdracht: Inrichten van een bestaande rijwoning

Wat in dit project opvalt is de ongewone positie van de keuken en de daarbijhorende lange kastenwand van voor tot achtergevel. We kozen voor een duidelijk contrast met de oude decoratieelementen. Op vraag van de klant moest de keuken in het middengedeelte van de woning worden voorzien. De voorplaats wordt dan eetkamer en de achterplaats, die aansluit met het stadstuintje, wordt ontspanningsruimte. Door toeval, slechte vloerconstructie 1e tussenverdiep, opteerden we om het vroegere tussenverdiep te betrekken bij het gelijkvloers. Een klein tussenplateau, toegangkelijk met klein metalen draaitrapje, herbergt een kleine werk-schrijfhoek.